מתכון

סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים, פפריקה ודגים נאים

סבא שלי מסעוד היה מכין סלט דומה כמעט כל ערב במהלך השבוע, ולפעמים הוא היה מוסיף גם אריסה

3,164 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט מרוקאי מתפוזים, זיתים שחורים, פפריקה ודגים נאים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

אני הוספתי נתחים של טונה נאה וגרגרי חיטה, שנותנים לסלט יותר משקל ונוכחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיתים המתובלים

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים זיתים עם שמן זית ופפריקה ומשהים שעה לספיגת טעמים.

2

מבשלים חיטה בשפע מי מלח רותחים (כמו פסטה) 15 דקות עד שהיא מגיעה לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

מערבבים את הזיתים והחיטה המבושלת עם צ'ילי, עלי כוסברה ופילטים של תפוזים ומתבלים במלח, שמן זית וכ- 1/2 מכמות מיץ הלימון.

4

מתבלים את הטונה גם בשמן זית, מלח ומיץ לימון ומניחים את הפרוסות על הסלט.

5

מפזרים עלי כוסברה וריג'לה ומגישים.