מתכון

סלט ניסואז עם גלילות חזה עוף עטופות בבייקון

גרסה קלילה ובשרית לסלט ניסואז

1,280 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט ניסואז עם גלילות חזה עוף עטופות בבייקון  של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט ניסואז עם גלילות חזה עוף עטופות בבייקון  של שף עמוס שיאון. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

תפוחי האדמה, שהם חלק מהניסואז הקלאסי, הושמטו כדי ליצור מנה קלילה יותר, ואת מקומה של הטונה תפסו גלילות פריכות של עוף, בייקון ומרווה. את המלפפונים עם הפרחים (כמו אלו שבתמונה) אפשר להשיג לעתים בשוקי איכרים או ב"עלה הביתה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לגלילות חזה עוף:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. 

מכינים את גלילות העוף:

2

מניחים על כל רצועת בייקון עלה מרווה ורצועת חזה עוף ומגלגלים לגלילה (אפשר לייצב את הגלילות עם קיסם). מלהיטים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית, ממליחים כל גלילה וצורבים עד שהעוף מלבין והבייקון קריספי.

חולטים את הירקות:

3

חולטים את שני סוגי האפונה והשעועית במים רותחים 2-1 דקות עד שהם רכים במידה ומרקמם פריך. מעבירים מיד למי קרח ומסננים.

מכינים את הביצים:

4

מבשלים ביצים במשך 7 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח. חותכים לרבעים.

5

מערבבים בקערה את חומרי הסלט והרוטב, מעבירים לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הביצים ואת גלילות העוף.