מתכון

סלט ניסואז עם טטאקי טונה

הכנסנו לסלט הקלאסי שדרוגים - זני תפוחי אדמה מיוחדים, טונה טרייה שעוברת צריבה מינימלית גם טאץ' ים תיכוני חריף

3,591 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט ניסואז עם טטאקי טונה של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
סלט ניסואז עם טטאקי טונה של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חולטים שעועית במי מלח רותחים כ-3 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים ומצננים.

2

מבשלים את שני סוגי תפוחי אדמה בסירים נפרדים כ-25 דקות עד שהם רכים. מסננים, מצננים ופורסים לפלחים עבים.

3

מניחים את הביצים בסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 6 דקות מרגע הרתיחה. מוציאים לקערה עם מי קרח.

4

מערבבים ממרח לימון כבוש עם אריסה עד לקבלת משחה בצבע כתום.

מכינים טטאקי טונה

5

מלהיטים מחבת פסים כבדה ויבשה. צורבים את נתח הטונה כדקה וחצי מכל צד עד שהוא משחים בחוץ אך נותר אדמדם ונא מבפנים. מסירים מהאש, מצננים לטמפ' החדר ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

6

מסננים את הביצים, מקלפים בעדינות וחוצים.

מרכיבים את המנה

7

מניחים בקערה חסה ועגבניות שרי, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מניחים מעל שעועית, תפוחי אדמה וביצים. מסדרים בצלחת תלוליות של ממרח לימון כבוש עם אריסה. מניחים מעל את טטאקי הטונה ומגישים מיד.