מתכון

סלט סבנח

סבנח הוא תרד בר שמשתמשים בו במטבח הערבי. הוא נמצא עכשיו בשיאו ומביא לשולחן משהו חדש ורענן

29,644 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
סלט סבנח של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
סלט סבנח של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

היתרונות של הסבנח הם טעמים אגוזיים ומרקם נימוח כמעט, המזכיר קצת אצות. בעונה הזאת הוא זמין בחנויות ובשווקים הערביים. אם לא מוצאים, אפשר
להחליף בעלי תרד תורכי גדולים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל בשמן זית מעל להבה בינונית כ־10 דקות, רק עד שהבצל מזהיב ומתחיל להשחים, מערבבים מדי פעם.

2

מוסיפים שום ומטגנים דקה תוך ערבוב. מוסיפים בהרט ופלפל אנגלי, מערבבים ומוסיפים סבנח או תרד תורכי. מטגנים מעל להבה בינונית 5־7 דקות, עד שהעלים "נובלים" ומאבדים נפח, ומערבבים מדי פעם בעדינות (נזהרים לא לפגוע בעלים). מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהלהבה. מעבירים למסננת ומשהים להגרת נוזלים וצינון כ־ 20 דקות.

3

מעבירים לצלחת הגשה רחבה, מוסיפים גרגירי חומוס, מערבבים בעדינות ומגישים עם פלחי לימון.