מתכון

סלט סושי אבוקדו

אבוקדו בסושי? זה מתבקש. הנה סלט יפני של אבוקדו עם אורז, אצות נורי, ירקות פרוסים דק ורוטב מתקתק של חומץ וג’ינג’ר

68,791 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט סושי אבוקדו של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סושי אבוקדו של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

תוספות לגיוון:

• 250 גרם קוביות פילה של דג טרי ונא (סלמון, טונה, לוקוס או מוסר).

• פתיתים של 2 ביצים מקושקשות.

• 200 גרם טופו מגורר.

• קופסת טונה משומרת ומסוננת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים אורז בסיר עם 2 כוסות מי ברז ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מצננים, ואם ממהרים, שוטפים במים.

2

בינתיים מערבבים את חומרי הרוטב.

3

מערבבים את האורז עם יתר החומרים ועם הרוטב, מפזרים אפונת ווסאבי מעל ומגישים מייד.