משרים את הסלמון בתבלינים בקירור לילה לפני ההכנה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלמון כבוש
לוויניגרט ווסאבי
להגשה
אופן ההכנה
לסלמון
1
מערבבים את המלח והתבלינים ומניחים שליש מהתערובת בתוך כלי הגדול במעט מגודל נתח הסלמון. מניחים את הנתח ומכסים בשארית התערובת. מניחים מעל משטח ישר ועליו משקולת של קילו (אריזת סוכר, למשל). מכניסים למקרר ללילה.
2
למחרת שוטפים את הסלמון במים קרים. מניחים על קרש חיתוך ופורסים דק באלכסון. כשמגיעים לעור הסלמון בסוף החיתוך, חותכים הצדה כך שהעור יישאר שלם, כדי שהפרוסות יהיו רק מהחלק האכיל של הדג.
לוויניגרט ווסאבי
3
מערבלים את כל החומרים מלבד השמן בבלנדר מוט. מזליפים את השמן תוך כדי ערבול.
להגשה
4
חותכים את החסה לחתיכות גדולות, מפזרים עליה את עגבניות השרי המנומרות ומניחים פרוסות דקות של הסלמון הכבוש. מזליפים מלמעלה ויניגרט ווסאבי וגרגירי קצח.