מתכון

סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה

הסלק האפוי נעטף בפלפלצ'ומה ובחומץ, וחשוב להשתמש בכמון טחון טרי, רצוי כזה שנטחן בעלי ומכתש

4,162 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

אם תמצאו בשווקים סלקים צבעוניים, התוצאה תהיה יפה במיוחד.

עדיף להכין יום מראש לספיגת הטעמים

לפלפלצ'ומה ביתי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

2

שוטפים את הסלקים משאריות אדמה ועוטפים ברדיד אלומיניום.

3

אופים כ 20 דקות או עד שסכין חודרת ללב הסלק בקלות. הוא לא אמור להתרכך לגמרי אלא להגיע למרקם אל-דנטה. מצננים.

4

קולים זרעי כמון במחבת יבשה 3-2 דקות עד שהם מעלים ניחוח וכותשים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים לכמון גרוס ולא טחון.

5

קולפים את הסלקים, חותכים לפלחים ומניחים בקערה. מוסיפים את הכמון הטחון, פלפלצ'ומה, מלח, סוכר וחומץ ומערבבים. משהים ל 15 דקות ועד שעה מחוץ למקרר. מעבירים למקרר ושומרים עד 3 ימים. עדיף להכין יום לפני לספיגת הטעמים.