אם תמצאו בשווקים סלקים צבעוניים, התוצאה תהיה יפה במיוחד.
עדיף להכין יום מראש לספיגת הטעמים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
2
שוטפים את הסלקים משאריות אדמה ועוטפים ברדיד אלומיניום.
3
אופים כ 20 דקות או עד שסכין חודרת ללב הסלק בקלות. הוא לא אמור להתרכך לגמרי אלא להגיע למרקם אל-דנטה. מצננים.
4
קולים זרעי כמון במחבת יבשה 3-2 דקות עד שהם מעלים ניחוח וכותשים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים לכמון גרוס ולא טחון.
5
קולפים את הסלקים, חותכים לפלחים ומניחים בקערה. מוסיפים את הכמון הטחון, פלפלצ'ומה, מלח, סוכר וחומץ ומערבבים. משהים ל 15 דקות ועד שעה מחוץ למקרר. מעבירים למקרר ושומרים עד 3 ימים. עדיף להכין יום לפני לספיגת הטעמים.