החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
בתנור חם (220 מעלות) צולים סלקים שלמים למשך 45 דקות. קולפים את הסלקים וחותכים כל אחד לשישה פלחים. מזלפים מעט שמן זית מעל.
2
שוטפים היטב את החסות ומייבשים.
3
מקלפים בעזרת סכין את התפוז והפומלה עד גילוי הפרי. מפלטים (מסירים את הקליפות השקופות מהפלחים) בעזרת סכין, ומניחים את הפילטים של ההדרים במיץ הפרי שנשאר.
4
חותכים את עלי הנענע לרצועות דקות.
להרכבת הסלט
5
לתוך קערה גדולה מכניסים את החסות והנענע ומתבלים ב-4 כפות של רוטב חרדל ודבש. מערבבים בעדינות ומסדרים את החסות המתובלות על צלחת שטוחה גדולה. "שותלים" את פיסות הסלקים בין עלי החסה, ומפזרים את הפילטים של ההדרים. מפוררים מעל את גבינת הפטה. יוצקים מהרוטב הנותר על קוביות הגבינה ומגישים.