לקיצור תהליכים כדאי לאפות את הסלק יום קודם ולתבל לפני ההגשה.
טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2
מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.
3
אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.
4
מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.