מתכון

סלט סלק ותפוזים

סלט בריא וצבעוני שאפשר לשחק איתו עם שלל גיוונים

103,550 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לקיצור תהליכים כדאי לאפות את הסלק יום קודם ולתבל לפני ההגשה.

טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.

3

אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.

4

מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.