מתכון

סלט סלק עם שמן שומשום, טחינה ושומשום קלוי

סלט נפלא המחבר בין כל נגזרות השומשום: טחינה, שמן שומשום וגרעיני שומשום קלויים יחד עם הפצפוצים של גרגירי הרימון

11,113 בשלנים התעניינו במתכון זה

לייזה פאנלים מכינה סלט נפלא. חגיגה מקורמלת מתקתקה עם הבהובים אסייתים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

2

זורים מלח גס בנדיבות על תבנית חסינת חום ומניחים את הבצלים והסלקים בשלמותם (אפשר גם לעטוף בנייר כסף, כל סלק ובצל לחוד).

3

צולים בתנור לריכוך, כשעה וחצי.

4

מוציאים מהתנור, מצננים וקולפים (הסלקים יתכווצו וזה בסדר גמור, הטעם שלהם התעצם).

5

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.

6

פורסים את הסלקים והבצלים איך שרוצים. לפני ההגשה מפזרים את השומשום הקלוי, הבצל הירוק, הנענע והרימונים ומזלפים את הרוטב.