מתכון

סלט סלק, רימונים ואגוזי מקדמיה

השף ברק אהרוני ממסעדת נורמן מכין סלט משמח לארוחת החג

3,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט סלק, רימונים ואגוזי מקדמיה של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט סלק, רימונים ואגוזי מקדמיה של שף ברק אהרוני. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לויניגרט

אופן ההכנה

לסלקים

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. מכניסים תבנית עם מים חמים לתחתית התנור (זה ישמור על הלחות של הסלקים ועל הטעם שלהם). בתבנית נוספת מניחים את הסלקים ואופים עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.

2

בזמן הזה, בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הוויניגרט ומניחים בצד.

3

קולפים את הסלקים בעודם חמימים, חותכים גס יחסית ומעבירים ישירות לקערת הוויניגרט. מניחים להתקרר לגמרי.

להרכבת הסלט

4

מערבבים היטב את הסלקים ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט לקערה; את העלים מוסיפים בסוף. מערבבים היטב, מוסיפים מלח וטועמים. מניחים על צלחת ומפזרים עוד גרעיני רימון ומקדמיה מלמעלה.