מתכון

סלט סשימי ישראלי

לוקחים פרוסות דג נא (אינטיאס, לוקוס, פלמידה לבנה או כל דג ים תיכוני אחר) ומחברים אותו ליוזו היפני

16,491 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
סלט סשימי ישראלי של מיקה שרון (צילום: דניאל לילה)
סלט סשימי ישראלי של מיקה שרון (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים את הירקות החתוכים על צלחת הגשה בצורה דקורטיבית (אפשר להשתמש בפורמה). מקשטים בנבטי מיקרו, עלי כוסברה, זיתים ולימון כבוש.

2

חוצים את פילה הדג לאורכו ופורסים למלבנים בעובי הדג וברוחב ½2 ס"מ. פורסים כל מלבן לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

3

מניחים את פרוסות הדג על הירקות. מזלפים מעל מיץ יוזו, מיץ לימון, שמן זית וזילוף עדין של טחינה גולמית בנקודות קטנות. מפזרים מלח ים ומגישים.