מתכון

סלט עגבניות וקראמבל פלאפל

סלט ארוחה עם קראמבל מתובל ומלא בטעם - אם תוסיפו פרוסת לחם תקבלו גם חלבון מלא (בזכות השילוב בין דגנים לקטניות)

50,444 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
סלט עגבניות וקראמבל פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
סלט עגבניות וקראמבל פלאפל של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

שימו לב: גרגרי החומוס זקוקים להשרייה של לילה . אפשר להשתמש בגרגירי חומוס שהושרו מראש והוקפאו.

הכנה מראש והקפאה: את העיסה לקראמבל אפשר להכין שלושה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר. גם הקראמבל אחרי האפייה יישמר 3 ימים בקופסה אטמה במקרר. אם הקראמבל תופס לחות ומתרכך, מייבשים כמה דקות בתנור שחומם ל־160 מעלות. את הסלט מכינים לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקראמבל פלאפל

לסלט

אופן ההכנה

מכינים קראמבל פלאפל

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים 15 דקות. מסננים ומניחים בצד לקירור. טוחנים את כל המרכיבים לתערובת מעט החומוס במעבד מזון בפולסים לתערובת גרגירית אחידה. מוסיפים את גרגירי החומוס וטוחנים לתערובת אחידה ומעט גרגירית.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בשמן זית. מפזרים בצורה אחידה את תערובת הפלאפל על נייר האפייה, מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־15 דקות להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים עם כף מעץ, מחזירים לתנור ואופים 8 דקות נוספות.

מכינים סלט ומגישים

3

מערבבים את כל חומרי הסלט מפוררים מעל את הקראמבל ומגישים.