אם אתם לא אוהבים את המרירות של הג'רג'יר הוסיפו הרבה מיץ לימון לסלט (הוא יעדן אותה). אפשר גם להחליף את הג'רג'יר בעלי רוקט: גם הם חרפרפים, אך טעמם מעודן יותר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה
מצמצמים את הבלסמי
1
מחממים חומץ בלסמי וסוכר חום בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהוא מצטמצם למחצית. מסירים מהאש ומצננים.
צולים את התאנים
2
מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים תאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית וצולים כ-3 דקות עד שהתאנים משחימות מעט.
מרכיבים את הסלט
3
מניחים בקערה עלי ג'רג'יר ויוצקים מיץ לימון. מערבבים בעדינות.
4
מניחים בקערה אחרת את כל סוגי העגבניות, פלפל ירוק, עלי הג'רג'יר עם מיץ הלימון, מתבלים במלח, פלפל ושמן הזית הנותר ומערבבים קלות.
5
מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מעל את רבעי התאנים ומזלפים בעדינות את חומץ בלסמי מצומצם. מגישים מיד.