מתכון

סלט עולש בר, בצל מקורמל ולאבנה ביתית

המנה הזאת היא מנה של חורף, כשעולש הבר בשיאו. הטעמים שלה חמצמצים והיא נהדרת גם בקיץ עם עלי מנגולד, שהם תמיד בעונה

3,955 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
סלט עולש בר, בצל מקורמל ולבנה ביתית של שך עלי ח'טיב. צילום: מידן גיל ארוש
סלט עולש בר, בצל מקורמל ולבנה ביתית של שך עלי ח'טיב. צילום: מידן גיל ארוש

שימו לב: הכנת הלבנה אורכת 24 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללאבנה ביתית

לסלט עולש חם

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הלאבנה:

1

בקערה רחבה מניחים מסננת גדולה ומרפדים אותה בבד חיתול. מקפידים על רווח בין תחתית הקערה למסננת (הלאבנה מגירה נוזלים והמגע של המסננת איתם פוגע בתהליך).

2

בקערה נפרדת מערבבים יוגורט ומלח ויוצקים למסננת המרופדת בבד. מכסים בבד ומניחים מעל משקולת של 2 ק"ג לפחות (2 מארזי אורז או סיר מלא במים וכדומה). משהים במקום מוצל מחוץ למקרר 24 שעות להגרת נוזלים, עד שמתקבלת גבינת לאבנה מוצקה.

3

מכדררים את הלאבנה לכדורים בגודל שאוהבים. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית. הלאבנה נשמרת במקרר עד 6 חודשים (אם הכדורים לא מכוסים בשמן זית, חיי המדף שלהם מתקצרים).

מכינים את הסלט

4

חולטים עולש במים רותחים 5 דקות, מסננים, מעבירים מיד לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול ומסננים.

5

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים בצלים כ־ 10 דקות מעל להבה בינונית־נמוכה, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל מקבל גוון של סירופ מייפל. מוסיפים עולש, מערבבים יחד דקה ומסירים מהלהבה. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.

6

מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים שמן זית, מערבבים קלות ומניחים כדורי לבנה מעל. מפזרים סומאק ומגישים.