מתכון

סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים

בדומה לשילוב הגאוני בין טחינה לסויה, גם השילוב בין שקדים לסויה הוא שילוב חכם שאפשר לקחת לכל מיני מקומות

3,576 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים. צילום: shutterstock
סלט עוף ונבטים בוויניגרט שקדים. צילום: shutterstock

אם המרקם של הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו במעט מים. לגיוון: מחליפים את העוף בקוביית טופו (250 גרם) חתוכה לאצבעות. משרים וצולים באותו אופן.

שימושים נוספים: מורחים על נתח דג או עוף שצולים בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לוויניגרט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את העוף

1

מערבבים סויה, סילאן וג’ינג’ר. משרים את העוף בתערובת, מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם.

2

מלהיטים מחבת גריל עם מעט שמן וצולים את נתח העוף 3-2 דקות מכל צד עד שהוא מוכן. לחילופין אופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים מעט וחותכים לרצועות.

מכינים את הוויניגרט

3

טוחנים את החומרים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני.

מגישים

4

מערבבים את חומרי הסלט בקערה עם רצועות העוף. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שקדים קלויים.