אם המרקם של הרוטב סמיך מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותו במעט מים. לגיוון: מחליפים את העוף בקוביית טופו (250 גרם) חתוכה לאצבעות. משרים וצולים באותו אופן.
שימושים נוספים: מורחים על נתח דג או עוף שצולים בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לוויניגרט
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את העוף
1
מערבבים סויה, סילאן וג’ינג’ר. משרים את העוף בתערובת, מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם.
2
מלהיטים מחבת גריל עם מעט שמן וצולים את נתח העוף 3-2 דקות מכל צד עד שהוא מוכן. לחילופין אופים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. מצננים מעט וחותכים לרצועות.
מכינים את הוויניגרט
3
טוחנים את החומרים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני.
מגישים
4
מערבבים את חומרי הסלט בקערה עם רצועות העוף. יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים שקדים קלויים.