מתכון

סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים

אפשר לשטוף את העלים כמה שעות לפני הארוחה. את אגוזי הקשיו במייפל מכינים בסמוך להגשה - אחרת יאבדו מפריכותם

9,189 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בתחילת האביב שוקי האיכרים מוצפים עלים צעירים: בייבי ארוגולה, קייל, רוקט וחמציץ. קנו את אלה שנראים הכי צעירים וקטנים והוסיפו אותם לסלט הזה. את הנבטוטים ואגוזי הקשיו המקורמלים אפשר לרכוש בכל סופר, אבל זהר ממליצה להכין לבד. כך יהיו לכם נבטוטים טריים (ראו הנחיות להנבטה ממול) ואגוזים עם כמות סוכר מאוזנת ולא פחות חשוב — עם סוכר איכותי.

 

הכנה מראש: אפשר לשטוף את העלים כמה שעות לפני הארוחה וגם להכין את הרוטב ולשמור בצנצנת. את אגוזי הקשיו במייפל מכינים בסמוך להגשה — אחרת יאבדו מפריכותם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגוזי קשיו מקורמלים

לרוטב

אופן ההכנה

1

מכינים את הרוטב: שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה, סוגרים ומנערים היטב. שומרים במקרר עד ההגשה.

2

בסמוך להגשה מקרמלים אגוזי קשיו ומרכיבים את הסלט: מחממים מחבת יבשה וקולים אגוזי קשיו דקה-שתיים עד שעולה ניחוח אגוזי. מכבים את האש, יוצקים מעל מייפל ומתבלים בצ'ילי. מערבבים היטב.

3

מסדרים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה גדולה, יוצקים רוטב מעל ומערבבים.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן