מתכון

סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסת זיתים

ברוב המקרים מניחים ריקוטה על סלט. כאן עינב ברמן הופכת אותה למצע צחור שנותן מרקם רך לכל ביס

מרץ 2019
סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסלת זיתים של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פול, אפונה וריקוטה עם בוטרגה וסלסלת זיתים של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

ברוב המקרים מניחים ריקוטה על סלט. כאן עינב הופכת אותה למצע צחור שנותן מרקם רך לכל ביס. על מרבד הגבינה היא מפזרת גרגירים טריים של פול ואפונה וממליחה במעט בוטרגה. אם לא מצאתם פול ואפונה טריים, אפשר להחליפם בקפואים, אם כי הטעם לא יהיה אותו דבר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסת זיתים

להגשה

אופן ההכנה

לסלסת זיתים

1

מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מפזרים זיתי טאסוס בתבנית ואופים כשעה, עד שהם יבשים למחצה.

3

מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם שמן זרעי ענבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ושומרים במקרר עד לשימוש אך לא יותר מיום.

לפול

4

חולטים פול בשפע מים, מצננים וקולפים את הקליפה הדקה שעוטפת כל גרגיר.

להגשה

5

מערבבים ריקוטה עם קליפת לימון.

6

מניחים בקערת ערבוב פרוסות קישואים, פול, אפונה ותרמילי אפונה. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.

7

על צלחת הגשה שטוחה וגדולה מפזרים ריקוטה כך שתכסה את כל הצלחת. מניחים במרכז הצלחת את תערובת הקישואים ומשאירים את שולי הריקוטה חשופים.

8

מפזרים שקדים ובוטרגה ומניחים תלוליות קטנות של סלסת זיתים (סה"כ כ-4 כפות סלסה, את השאר מגישים בכלי נפרד ליד הסלט או שומרים במקרר לשימוש עתידי).