כרובית ועדשים שבושלו בדיוק במידה, עלי חסה פריכים ונתחים של פטריות בשרניות. מעל הכל יוצקים רוטב חמוץ-מתוק. מנה מלאת מרקמים וטעמים שתתאים לכל הסועדים – לנמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ולאוכלי כל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
מבשלים עדשים וכרובית:
1
מבשלים עדשים בשפע מים כ-30 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים.
2
חולטים פרחי כרובית בשפע מי מלח 7-6 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מסננים ומצננים.
מטגנים פטריות:
3
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים פטריות 3-2 דקות להזהבה עדינה. מצננים לטמפ' החדר.
סמוך להגשה מכינים רוטב, מרכיבים ומגישים:
4
שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
5
שמים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה, מערבבים ויוצקים רוטב מעל. מגישים מיד.