במקום רוטב סטנדרטי, תיבלתי את הסלט בממרח שקדים לימוני, שמתאים גם לכריכים, או כסלסה מעל דגים, בשרים וירקות צלויים. את הפלפלים חותכים בבית, אורזים בקופסה ומאחדים עם הרוטב בשטח, לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לממרח שקדים ולימון כבוש
אופן ההכנה
1
מכינים את ממרח השקדים והלימון הכבוש: טוחנים את כל חומרי הממרח במעבד מזון למחית גרגירית ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד 10 ימים.
2
לפני ההגשה מניחים את כל הפלפלים בקערה, מוסיפים זעתר ובצל ומערבבים. מניחים מעל 5־6 כפות ממרח ומערבבים בידיים, עד שהממרח עוטף את הפלפלים היטב.