מתכון

סלט פלפלים טריים וממרח שקדים ולימון כבוש

הקיץ מביא איתו שפע ומגוון של פלפלים, וכיף להכין את הסלט הפריך הזה מכמה שיותר סוגים

5,157 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2021
סלט פלפלים טריים וממרח שקדים ולימון כבוש של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
סלט פלפלים טריים וממרח שקדים ולימון כבוש של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

במקום רוטב סטנדרטי, תיבלתי את הסלט בממרח שקדים לימוני, שמתאים גם לכריכים, או כסלסה מעל דגים, בשרים וירקות צלויים. את הפלפלים חותכים בבית, אורזים בקופסה ומאחדים עם הרוטב בשטח, לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לממרח שקדים ולימון כבוש

אופן ההכנה

1

מכינים את ממרח השקדים והלימון הכבוש: טוחנים את כל חומרי הממרח במעבד מזון למחית גרגירית ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד 10 ימים.

2

לפני ההגשה מניחים את כל הפלפלים בקערה, מוסיפים זעתר ובצל ומערבבים. מניחים מעל 5־6 כפות ממרח ומערבבים בידיים, עד שהממרח עוטף את הפלפלים היטב.