החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוטונים
לסלט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים קרוטונים
2
שמים לחם בתבנית, מזלפים עליו שמן זית ומערבבים.
3
קולים כ-10 דקות, מערבבים וקולים עוד 10 דקות עד שהלחם פריך מאוד. מצננים.
מכינים את הסלט ומגישים
4
כותשים במכתש שום ופלפל חריף עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים עגבניות אדומות וכותשים בעדינות (זהירות - זה מתיז לכל הכיוונים) עד שהן כמעט מרוסקות לגמרי. מוסיפים כ- 4 כפות שמן זית ומלח ומערבבים.
5
מוסיפים את הקרוטונים וכותשים מעט, רק עד שחלק מהם יתפוררו ויספגו טעמים בעוד השאר יישארו כמעט שלמים.
6
מוסיפים עגבניות צהובות, בצל, כוסברה, וסומאק ומערבבים. מזלפים מעל את יתרת שמן הזית ומגישים.