מתכון

סלט פנזנלה פרוע

הסלט הזה מורכב מכמה מרקמים: עגבניות אדומות מרוסקות בעלי ומכתש, קרוטונים מעוכים ועגבניות חצויות שמתפצחות בפה

5,940 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט פנזנלה פרוע של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט פנזנלה פרוע של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוטונים

לסלט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים קרוטונים

2

שמים לחם בתבנית, מזלפים עליו שמן זית ומערבבים.

3

קולים כ-10 דקות, מערבבים וקולים עוד 10 דקות עד שהלחם פריך מאוד. מצננים.

מכינים את הסלט ומגישים

4

כותשים במכתש שום ופלפל חריף עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים עגבניות אדומות וכותשים בעדינות (זהירות - זה מתיז לכל הכיוונים) עד שהן כמעט מרוסקות לגמרי. מוסיפים כ- 4 כפות שמן זית ומלח ומערבבים.

5

מוסיפים את הקרוטונים וכותשים מעט, רק עד שחלק מהם יתפוררו ויספגו טעמים בעוד השאר יישארו כמעט שלמים.

6

מוסיפים עגבניות צהובות, בצל, כוסברה, וסומאק ומערבבים. מזלפים מעל את יתרת שמן הזית ומגישים.