מתכון

פנצנלה פטריות

מהמתכון הטוסקני המקורי נשארו קרעי הפוקאצ'ה ואת מקום הירקות הגינה תפסה תערובת של פטריות ובייקון פריך

1,189 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
פנזנלה פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
פנזנלה פטריות של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרוטונים

אופן ההכנה

לקרוטונים

1

מחממים תנור ל -180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים קוביות פוקאצ'ה בשכבה אחידה, מזלפים שמן ומתבלים במלח. אופים כ-10 דקות עד שהן זהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.

לירקות ולבייקון

2

מעלים את חום התנור ל 250- מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מניחים כרשות בתבנית וצולים כ-10 דקות עד שהן חרוכות לגמרי מבחוץ. מצננים מעט, מקלפים את השכבה החרוכה וקוצצים דק. משאירים את התנור דולק. מפזרים פטריות בתבנית ומברישים בשמן זית. צולים 6-5 דקות עד שהן זהובות. בינתיים מחממים מחבת יבשה ומטגנים בייקון 3-2 דקות עד שהוא קריספי. מצננים מעט.

להרכבת המנה

3

מערבבים את כל החומרים למעט הקרוטונים בקערת הגשה, מתבלים במלח ופלפל, מזלפים שמן זית, מפזרים את הקרוטונים, מערבבים ומגישים מיד.