מתכון

סלט פסטה קרועה עם זוקיני, אנשובי ושפע ירוקים

סלט פסטה אנין, מיוחד ומקורי של השף דיוויד פרנקל

3,437 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
סלט פסטה קרועה 
עם זוקיני, אנשובי ושפע ירוקים . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט פסטה קרועה עם זוקיני, אנשובי ושפע ירוקים . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

לסלט פסטה יצא שם בעייתי, בעיקר מכיוון שרבים מכינים אותו כברירת מחדל משאריות פסטה שנותרו במקרר. במתכון הזה דיוויד לוקח את סלט הפסטה למקום הרבה יותר אנין. הוא משלב בו סטראצ’טי (Stracci — קרעים באיטלקית), פסטה שטוחה קרועה או חתוכה בצורה א-סימטרית. הפסטה הזו אינה נפוצה בארץ, אבל אם תשברו כמה דפי לזניה איכותיים תקבלו משהו קרוב מאוד. הפסטה השטוחה מתחברת יפה לצורת החיתוך של הירקות, הפרוסים דק מאוד, ויוצרת מנה הרמונית ושונה במראה ובטעם מכל סלט פסטה שהכרתם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים עשבי תיבול וצנוניות במי קרח כ-10 דקות. מסננים ומייבשים.

2

מבשלים פסטה בשפע מי מלח לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח ל-10 דקות. מסננים ומייבשים כמה דקות.

3

משרים זוקיני בקערה עם חומץ, שמן זית ושום כ-15 דקות.

4

מערבבים בקערה פסטה, עשבי תיבול וצנוניות. מעבירים לכלי הגשה ומוסיפים גבינה ואנשובי. מזלפים שמן זית, יוצקים מיץ לימון, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.