מתכון

סלט פריקי עם לימון כבוש

לחיטה המעושנת יש טעם עמוק והיא מצוינת במנות קרות, כמו הסלט הזה, שמקבל זריקת חמצמצות מכיוון הלימונים הכבושים

16,176 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פריקי עם לימון כבוש של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה ולשמור במקרר, אך יש להגישו בטמפ' החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פריקי בסיר בינוני, ממלאים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד שהפריקי רכה אך לא מתפרקת.

2

מסננים ומצננים.

3

מניחים בקערה פריקי, מלפפון, בצל וצנוברים, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, בוזקים סומק ומפזרים לימון כבוש.