מתכון

סלט קינואה, בטטות ושקדים

סלט משביע שיש בו את כל מה שצריך כדי למלא את המאגרים והמצברים. וחוץ מזה הוא גם ממש טעים

255,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט קינואה, בטטות ושקדים. צילום: דנייה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
סלט קינואה, בטטות ושקדים. צילום: דנייה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הבטטות והקינואה

2

מערבבים בטטות בקערה עם 3 כפות שמן זית, סוכר, מלח ופלפל. משטחים בתבנית.

3

אופים כ-30 דקות עד שהבטטות רכות ומצננים.

4

מביאים לרתיחה קינואה עם 2 כפות שמן זית ו-½1 כוסות מים רותחים בסיר. מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עוד 12 דקות. מכבים ומשהים מכוסה 10 דקות נוספות. פותחים, מאווררים את הגרגרים בעזרת מזלג ומצננים.

5

מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים את חומרי הרוטב.

6

מעבירים את הבטטות והקינואה לקערה. מוסיפים שקדים, עשבי תיבול ורוטב ומערבבים. מתקנים תיבול ומגישים