מתכון

סלט קינואה, עדשים שחורות ועוד דברים טובים

לא לטבעונים בלבד: סלט קינואה מלא כל טוב - ארוחה שלמה בקערה אחת

170,786 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הבטטה לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. שופכים מעל שמן זית, מלח ופלפל גרוס. אופים על 190 מעלות, בערך 25 דקות. מצננים.

2

מוסיפים את העדשים לסיר מים רותחים (אין צורך להשרות לפני). מבשלים על אש בינונית בערך 15 דקות, עד שהעדשים רכות לאכילה. מסננים ומצננים.

3

מרתיחים בסיר כוס וחצי מים. מוסיפים את הקינואה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים בערך 15 דקות, עד שכל המים נספגים ומתקבלת קינואה תפוחה ורכה. מצננים.

4

חותכים את העגבניות והפטריות לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע. מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים חמוציות, שמן זית ומיץ לימון. מתבלים לפי הטעם. בשלב ההגשה - מומלץ מאוד להוסיף טחינה ולערבב היטב; חוץ מהטעם שהיא מוסיפה, הטחינה מאחדת את כל הרכיבים.