מתכון

סלט קיסר חורפי עם קלמרי וארטישוק

העיקר כאן הוא כמובן הרוטב, עם כל השאר אפשר לשחק

5,966 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט קיסר חורפי עם קלמארי וארטישוק של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה
סלט קיסר חורפי עם קלמארי וארטישוק של מיכל מוזס. צילום: דניאל לילה

את הקלמרי אפשר להחליף בפיסות סלמון צרוב, שרימפס, טונה משומרת איכותית או טופו מטוגן. במקום לבבות ארטישוק אפשר לזרוק לקערה כל ירק חורפי אחר. את הוויניגרט והקרוטונים אפשר להכין אפילו כמה ימים מראש ולעשות מיקס טעים ומהיר לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט קיסר

לקרוטונים

לקלמארי

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מעבדים את כל החומרים למעט שמן הזית בעזרת מוט ריסוק ידני כדקה-שתיים למרקם אחיד. מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי עיבוד עד שהשמן והנוזלים מתאחדים ומתקבל רוטב אטום ואחיד (אמולסיה). שומרים עד 5 ימים בצנצנת במקרר.

מכינים את הקרוטונים

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מערבבים שמן זית ושום בקערה רחבה, מוסיפים לחם ומערבבים בעדינות עד שהלחם סופג את השמן. משטחים בתבנית.

4

אופים כ- 10 דקות עד שהקרוטונים זהובים ופריכים. שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

מכינים את הקלמארי

5

מלהיטים מחבת. מערבבים קלמרי עם שמן זית ושום וצורבים דקה-שתיים מכל צד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל.

מרכיבים את הסלט

6

שמים חסה וארטישוקים בקערה, יוצקים את הוויניגרט ומערבבים. מניחים מעל קרוטונים, קלמארי ופרמזן ומגישים.