מתכון

סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום

רוטב רומסקו הוא אחד הרטבים המגניבים ביותר שיצאו מספרד. לקחתי את מרכיבי הרוטב והכנתי מהם סלט פלפלים כיפי וקליל

5,113 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חוצים את הפלפלים ומסירים את הליבות. מניחים את הפלפלים כשהצד החתוך כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משמנים מעט ואופים במשך 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, או עד שהפלפלים זהובים.

2

מעבירים את הפלפלים לקופסת פלסטיק סגורה. מצננים במשך 20 דקות. מסירים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ.

3

מערבבים בקערה את קוביות הפלפלים עם עגבניות השרי, השום, השקדים והפטרוזיליה או הכוסברה.

4

מתבלים במלח, פלפל, שמן זית וחומץ לפי הטעם ומגישים.