קחו מלוא החופן קטניות והוסיפו להן את כל הטוב שיש לשוק להציע: ירקות ופירות, נבטים, עשבי תיבול ואגוזים. הסלטים הללו הולכים טוב עם לחם או קרקרים, שמשלימים את החלבון שבקטניות, והנה קיבלתם מנה שלמה ומאוזנת, שתשאיר אתכם שבעים למשך שעות. סלט מוכר ואהוב בסגנון בלקני, שגם הסבתות שלנו מכינות. הבריאות הזאת זורמת אצלנו בדם, ואנחנו מתכננות להעביר אותה בירושה לילדים שלנו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים שעועית בסיר עם הרבה מים (ללא מלח) כשעה, או עד השעועית מתרככת אך לא מאבדת את צורתה. מסננים היטב ומעבירים לקערה.
2
מוסיפים את יתר החומרים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
סלט עדשים, בצל סגול ופטרוזיליה – מחליפים את השעועית בעדשים חומות. מכינים באותו אופן. אין צורך בהשריה לפני הבישול