את הבמיה קולים במחבת יבשה לפני שמשלבים בסלט, כך היא מתייבשת, הופכת פריכה ואין בה את האיכות הרירית שמאפיינת במיה מבושלת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מייבשים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) כ-10 דקות מעל להבה בינונית עד שהיא הופכת פריכה.
2
מביאים שפע מי מלח לרתיחה, מכינים קערת מי קרח בצד. חולטים תרמילי שעועית מכל הסוגים במים הרותחים 2 דקות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח, מסננים ומייבשים.
3
מעבירים את הבמיה, את תרמילי השעועית ואת יתר חומרי הסלט לקערה רחבה, מערבבים ומגישים.