מתכון

סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו

סלט ירוק קצת אחר, עשיר ועם המון מרקמים שיכול לעבוד כארוחה קלה ובריאה

7,946 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט שעועית ירוקה, לוביה ושעועית יריחו של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את הבמיה קולים במחבת יבשה לפני שמשלבים בסלט, כך היא מתייבשת, הופכת פריכה ואין בה את האיכות הרירית שמאפיינת במיה מבושלת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מייבשים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) כ-10 דקות מעל להבה בינונית עד שהיא הופכת פריכה.

2

מביאים שפע מי מלח לרתיחה, מכינים קערת מי קרח בצד. חולטים תרמילי שעועית מכל הסוגים במים הרותחים 2 דקות ומוציאים מיד לקערת מי הקרח, מסננים ומייבשים.

3

מעבירים את הבמיה, את תרמילי השעועית ואת יתר חומרי הסלט לקערה רחבה, מערבבים ומגישים.