מתכון

סלט שעועית לבנה

מנה אהובה במיוחד מהמטבח היווני. אפשר לבשל את השעועית יום-יומיים קודם, אך חשוב להרכיב את הסלט סמוך להגשה

5,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט שעועית לבנה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סלט שעועית לבנה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לשעועית הלבנה שמור מקום של כבוד על השולחן היווני. בסתיו ובחורף היא תוגש אפויה ברוטב עגבניות – Gigantes plaki ‏— המאכל הכי נפוץ ביוון; בקיץ היא תשתלב בסלטים כמו זה שלפניכם. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית בשפע מים בסיר חצי מכוסה עד שהיא רכה אך לא מתפרקת (כשעה). מסננים ומצננים מעט.

2

מניחים שעועית בקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מפזרים פטה מעל ומגישים.