יוון זה כאן

חגיגת שבועות יוונית של שפית אביבית פריאל

מעלי גפן דרך סלט יווני ועד ממרחי פאבה וסקורדיליה - בחג הזה תגידו יאסו
אפריל 2019

ירקות עונתיים, גבינות טריות, דגים שאך לפני שעות ספורות שחו בים וחופן עשבי תיבול: אילו היה אפשר לזקק את המטבח היווני, אלה היו ארבעת היסודות שלו.

השפית אביבית פריאל אביחי אוספת את האוצרות הים תיכוניים שמצויים אצלנו בשפע ויוצרת ארוחת שבועות צלולת טעם עם חברים, בריזה ואוזו שזורם כמו מים.

לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל

4 דירוגים
הגרסה של אביבית עסיסית בזכות השילוב של זוקיני וכרשה, ירוקה וארומטית משום שפע העשבים ודשנה הודות לקשקבל למתכון המלא
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה

3 דירוגים
השפית אביבית פריאל אביחי אוספת את האוצרות הים תיכוניים שמצויים אצלנו בשפע ויוצרת ארוחת שבועות צלולת טעם למתכון המלא
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

סקורדליה — ממרח תפוחי אדמה ושום

ברוב הגרסאות של סקורדליה מוסיפים לתערובת לחם ושקדים פרוסים. כאן — לא, ולכן המרקם יוצא עדין וקרמי יותר למתכון המלא
עלי גפן במילוי שרימפס של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
עלי גפן במילוי שרימפס של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

עלי גפן ממולאים בשרימפס או דגים

עלי הגפן המסורתיים ממולאים כאן בשרימפס, שמתגברים עסיסיות ותורמים ארומה ימית עדינה. לגרסה כשרה מחליפים בדג ים למתכון המלא