מתכון

סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק

גרסה משודרגת לסלט תפוחי האדמה שכולנו אוהבים, עם קונפי דג לברק ואיולי טרגון שמקפיצים את הטעמים

2,624 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
  • סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    סלט תפוחי אדמה, איולי טרגון וקונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קונפי לברק של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

אנחנו מכינות איתו סנדוויצ'ים, משדכות לבשרים קרים, דגים נאים או צלויים ומגישות לצד עוף או צ'יפס. הסלט יעבוד גם כטופינג לברוסקטה והוא טעים גם חמים.

גיוון: אם רוצים להשתמש בסלט כטופינג לברוסקטה מכינים את הסלט באותו האופן אבל קולפים את תפוחי האדמה ומועכים גס במזלג. את הדג מפרקים לפיסות קטנות. מניחים את הסלט על הברוסקטה, מעליו פיסות דג ומגישים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקונפי דג

לאיולי

לסלט

אופן ההכנה

מכינים קונפי דג

1

מפזרים מלח על שני צידי הדג ומניחים במסננת רחבה מחוץ למקרר כחצי שעה.

2

מחממים שמן במחבת קטנה עד שרואים בועה ראשונה. מסירים מהאש ויוצקים את השמן החם לתבנית קטנה בעלת שוליים גבוהים שהדג נכנס לתוכה בנוחות (פיירקס למשל).

3

מעבירים את הדג לתבנית עם השמן החם (לא מחכים שיצטנן) ומוודאים שהדג כולו מכוסה בשמן. אם לא כל הדג מכוסה, יוצקים עליו שמן בעזרת כף. משהים ל־5 דקות ומוציאים מהשמן. מניחים לשמן להתקרר לגמרי, מחזירים אליו את הדג ושומרים בשמן עד ההגשה (אפשר להכין עד 4 ימים מראש).

מכינים איולי

4

מעבדים חלמונים במעבד מזון כדקה לתערובת סמיכה ואוורירית. מוסיפים שום, חרדל ומלח וממשיכים לעבד. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות ותוך עיבוד שמן. שומרים במקרר עד ההגשה.

מבשלים תפוחי אדמה ומרכיבים את הסלט

5

מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים מומלחים כ־35 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסירים מהאש, ממתינים 5 דקות ומסננים.

6

מערבבים את תפוחי האדמה (בלי לקלף) עם יתר חומרי הסלט, מוסיפים איולי, מערבבים בעדינות, מניחים מעל נתחי דג ומגישים.