מתכון

סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון

מנה שיקית וטעימה שמתכתבת עם הטרנד המזרח האירופאי: סלט תפוחי אדמה קר עם איולי לימוני ופיסות רכות של קרפיון צלוי

4,740 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה עם קרפיון ואיולי לימון של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

להכנת הסלט תזדקקו רק לכמות קטנה של איולי. את השאר שומרים במקרר עד יומיים.

גיוון: לטעם ולניחוח מעושנים מטגנים את הדג במחבת משומנת קלות 2 דקות עם העור כלפי מטה ומכניסים לתנור ל-5 דקות אפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לאיולי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.

מכינים את הדג

2

מניחים פילה דג בתבנית, מושחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים 10 דקות. מצננים ומפרקים את הדג לנתחים בידיים.

מכינים את האיולי

4

מערבלים חלמונים וחרדל במיקסר או במעבד מזון או במוט ריסוק ידני לממרח במרקם אחיד. מוסיפים שמנים בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבול עד שמתקבל מרקם של מיונז. מוסיפים שום, מלח ומיץ לימון תוך כדי ערבול עד שמתקבלת משחה אחידה וקרמית. מתקנים תיבול.

מרכיבים את הסלט ומגישים

5

חולטים קוביות תפוחי אדמה במי מלח רותחים כ-10 דקות עד שהם רכים אך לא יותר מדי. מצננים.

6

מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל ופטרוזיליה, מתבלים ב-2 כפות איולי ומערבבים. מניחים מעל את נתחי הדג ומגישים.