החומרים טבלת מידות ומשקלות
למיונז ביתי
לסלט
לקרוטוני לחם פומפרנירל
אופן ההכנה
למיונז ביתי
1
טורפים את כל החומרים למעט שמן עד לקבלת תערובת אחידה.
2
מזלפים את השמן בהדרגה וטורפים עד לקבלת מיונז. שומרים בכלי אטום במקרר.
לתפוחי אדמה
3
מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי מלח כ-30 דקות עד שמזלג ננעץ בהתנגדות קלה. מסננים.
4
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. צולים את תפוחי האדמה 15-10 דקות עד שהם זהובים. מצננים מעט.
לקרוטונים
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים קוביות לחם בתבנית בשכבה אחידה, מזלפים שמן ומתבלים במלח. אופים כ-10 דקות עד שקוביות הלחם יבשות לגמרי. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד 3 ימים.
להרכבת המנה
6
בוצעים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לפיסות בגודל ביס ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את שאר החומרים למעט הקרוטונים ומערבבים היטב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים קרוטונים ומגישים מיד.