מתכון

סלט תרד תורכי ובורגול

סלט שלא שוכחים — ישראלי מאוד ומפתיע בטעמיו העזים ובשילוב שבין המרכיבים לרוטב

7,948 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט תרד תורכי ובורגול של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
סלט תרד תורכי ובורגול של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

גיוונים:

 לא מצאתם תרד תורכי? השתמשו בעלי בייבי תרד.

 זאת לא עונת הענבים השחורים? החליפו אותם בתותים או בפומלה אדומה.

 לא אוהבים זעתר? השתמשו בעלי אורגנו מופרדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט זעתר

אופן ההכנה

1

משרים בורגול בקערה עם כוס מים פושרים למשך 30 דקות.

2

מעבדים את מרכיבי הרוטב למעט השמן במעבד מזון למשחה חלקה. מזלפים את השמן מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם של מיונז סמיך.

3

מערבבים תרד, ענבים ובורגול בקערה גדולה עם חצי מכמות הוויניגרט. טועמים ומוסיפים לפי הצורך.

4

מפוררים פטה מעל ומגישים מייד.