מגישים עם לחם או בשרים, דגים וירקות צלויים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מושחים חסה ובצלים ירוקים ב־2 כפות שמן זית. מניחים מעל רשת גריל (בחלק שבו יש רק גחלים בהירות ולא בוערות) וצולים כ־10 דקות, עד שהחסה והבצלים הירוקים מתרככים קלות ומזהיבים.
2
מעבירים את החסה והבצלים הירוקים הצלויים לקרש חיתוך, קוצצים בעזרת סכין רחבה וחדה למרקם של מחית גסה ומעבירים לקערה. במהלך הקיצוץ החסה מגירה הרבה נוזלים, אין צורך לנסות לשמור אותם. מוסיפים שום, זעתר ושקדים. מוסיפים את יתר שמן הזית, דבש, חומץ, מלח ים ופלפל שחור. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.