מתכון

סלסת עגבניות חרוכות

גברת אינדיאנית שחומה וחייכנית הכינה לי סלסה שאת מרכיביה צלתה על הגריל על שפת אגם כחול צלול בהרי הצ’יאפס

27,014 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלסת עגבניות חרוכות. צילום: shutterstock
סלסת עגבניות חרוכות. צילום: shutterstock

הסלסה הכפרית תתאים למאכלים עזי טעם ותיבול, ואפשר להכין ממנה שקשוקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים גריל פחמים או תנור ל-250 מעלות או מלהיטים מחבת גריל.

2

מניחים עגבניות, בצלים ושום על הגריל, בתבנית התנור או במחבת וצולים עד שהירקות חרוכים (כמעט שרופים). מצננים.

3

קוצצים דק את הבצל והעגבניות (אפשר גם לרסק גס בבלנדר, אבל לא עד למצב חלק לגמרי). סוחטים את השום מתוך הקליפה ומוסיפים עם שאר המרכיבים לקערה. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מגישים מייד או שומרים במקרר עד יומיים.

טיפ

5

אם תביאו את הסלסה לרתיחה תאריכו את חייה עד שבוע במקרר.