מתכון

סלסת סרג'יו

האוכל המקסיקני תמיד מגיע עם סלסות, כאן הסלסה מבוססת על עגבניות ופלפלים חריפים חרוכים, אם אוהבים מוסיפים כוסברה

5,803 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלסת סרג'יו, שפית רימה אולברה. צילום: רן בירן
סלסת סרג'יו, שפית רימה אולברה. צילום: רן בירן

מנעד הסלסות אינו עצום והן מתבססות על ירקות צלויים או טריים. הסלסה הזו מבוססת על מתכון של חבר בשם ברג'יו ומכאן שמה. במקסיקו, יש מסעדות רבות שהסלסה ממש מוכנה מול עיני הסועד בעלי ומכתש (למשל, בקאסה וואחקה בוואחקה). הסלסה הזו מכילה חומרים שזמינים בארץ. למי שחוזר ממקסיקו כדאי להחביא בתיק כמה טומטיו (זן עגבניות ירוקות שטעמן מזכיר כמעט פרי רירי לא מתוק. בישראל אפשר להשיג אותן משומרות) ולנסות לשלב ברוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

צולים את הירקות מעל להבה גלויה (להבת גז, או מנגל, בשווקים ניתן למצוא רשתות צלייה להניח על הגז או הגריל להקל על התהליך), עד שקליפתם חרוכה. מצננים מעט וקולפים.

2

טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון לרוטב גס. שומרים בצנצנת במקרר.