מתכון

סלקים צבעוניים וגבינת סנט מור

המלח הגס סופח את כל הנוזלים מהסלק ומעצים את מתיקותו הטבעית

24,997 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלקים צבעוניים וגבינת סנט מור של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלקים צבעוניים וגבינת סנט מור של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הטכניקה: אופים סלקים על מלח גס ואחר כך משלבים אותם עם Gastrique (גָסטְריק) — טעם שנוצר מהחיבור בין חומץ לסוכר. בגטסריק משתמשים לתיבול רטבים רבים במטבח הצרפתי (למשל רוטב תפוזים לברווז).
מה יוצא לנו מזה? המלח הגס סופח את כל הנוזלים מהסלק ומעצים את מתיקותו הטבעית. ובכל זאת מומלץ להשתמש בסלקים צעירים וקטנים ורצוי גם אורגניים, שהם מלכתחילה מתוקים יותר. את הטוויסט המלוח מעניקה הסנט מור — עוד צרפתייה מפורסמת שאוהבת ירקות, ובמיוחד סלק.

צלייה על מלח גס מתאימה גם להכנת תפוח אדמה מדורה: מוותרים על הסירופ, חוצים ומגישים עם שמנת חמוצה.
בטטות: מוותרים על הסירופ, חוצים ומגישים עם זילוף של שמן זית ומלח אטלנטי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ חומץ

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את הסלקים

2

מפזרים מלח גס בתבנית בשכבה אחידה ומניחים עליה את הסלקים. אופים שעה עד שעה וחצי עד שהסלקים רכים (נועצים סכין אחרי שעה כדי לבדוק). מוציאים מהתנור ומצננים כ-30 דקות. את המלח אפשר לשמור לשימוש חוזר.

בינתיים מכינים סירופ חומץ

3

מביאים לרתיחה שני סוגי חומץ, סוכר ומלח בסיר קטן, מנמיכים להבה ומבשלים 10-8 דקות עד שמתקבל מרקם של סירופ.

4

קולפים את הסלקים בעזרת סכין קטן, חותכים לרבעים ומעבירים לקערה. יוצקים את הסירופ (אפשר גם חם), מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. למיזוג טעמים מוצלח אפשר להשהות יחד שעה במקרר.

להגשה

5

מעבירים את הסלקים לצלחת הגשה, מפוררים עליהם גבינה, מזלפים שמן זית בעדינות ומגישים.