מתכון

סלק בלאבנה ועשבים על טחינה שחורה

סלק סלק עם עשבים בהגשה מרשימה על פני מצע של טחינה שחורה שיבטיח שפע של מחמאות מהאורחים בחג

5,996 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלק בלאבנה ועשבים על טחינה שחורה של השף עלי זועבי. צילום וסטיילינג: בועז לביא
סלק בלאבנה ועשבים על טחינה שחורה של השף עלי זועבי. צילום וסטיילינג: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית חציל ולאבנה

לטחינה שחורה

אופן ההכנה

למלית

1

מניחים את החציל על להבה גלויה וקולים היטב מכל צד. מקלפים את הקליפה השרופה ושומרים אותה בצד. את תוכן החציל מערבבים לתערובת אחידה עם הלאבנה, עשבי התיבול, הפלפל והמלח.

לסלקים

2

פורסים את הסלקים המבושלים לעיגולים דקים מאוד (מומלץ באמצעות גיליוטינה). במרכז כל עיגול סלק מניחים כפית מהמלית ומקפלים לשניים (חצי עיגול).

לטחינה

3

במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הטחינה יחד עם קליפת החציל השרופה ששמרנו.

להגשה

4

מניחים בצלחת מעט מהטחינה השחורה ומעל מסדרים את הסלקים הממולאים כשהם חופפים בצורת רעפים.