מתכון

סלק בוויניגרט וצנוברים

מנה מנצחת שמשלבת בחכמה בין סלקים לניחוח הדרים

3,495 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלק בוויניגרט וצנוברים. צילום: shutterstock
סלק בוויניגרט וצנוברים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט

אופן ההכנה

1

עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

2

מצננים ומקלפים.

3

חותכים את הסלקים לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

4

קולים את הצנוברים עם מעט שמן זית עד שהם משחימים קלות.

5

מעבדים את כל מרכיבי הוויניגרט מלבד השמן במעבד מזון. מזלפים את השמן באטיות ומתבלים במלח ופלפל.

6

מתבלים את פרוסות הסלק במעט מלח, מזלפים עליהן את הוויניגרט, מערבבים היטב ומפזרים את הצנוברים.