מתכון

סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה

מאפה עיראקי מסורתי עם סלט טריפולטאי אסלי מבית היוצר של סהר רפאל

1,019 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
סמבוסק עיראקי במילוי גבינות מוגש עם סלט מרדומה של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לסלט המרדומה (מטבל עגבניות)

אופן ההכנה

לבצק

1

מניחים את השמרים בקערית. יוצקים 50 מ"ל מהמים הפושרים ומניחים בצד 2 דקות, עד שמתחיל לעלות קצף. מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח תוך כדי בחישה.

2

מוסיפים את תערובת המים והשמרים, יוצקים את שאר המים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד. לשים את הבצק על משטח נקי כ-7 דקות, עד שהבצק אלסטי ונעים למגע.

3

מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח (או מתפיחים במקרר במשך לילה לקבלת בצק בטעם מורגש יותר).

למילוי

4

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.

להרכבת המנה

5

יוצרים כ-12-15 כדורים מהבצק, מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים מהמלית וסוגרים בעזרת מזלג. מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה.

לסלט המרדומה

6

מניחים את כל המרכיבים במחבת ומבשלים 10 דקות על להבה נמוכה. מגישים לצד הסמבוסק.