הקיפול נראה בתחילה מסובך, אבל ברגע שמבינים את העיקרון, זה קלי קלות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לטיגון:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה לבצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית:
2
ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה.
3
מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
ממלאים ומעצבים:
4
מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ. מקפלים כל עיגול בצק לפי התמונות: תחילה מקפלים לשניים; לאחר מכן מקפלים את השליש התחתון פנימה וממשיכים לקפל לכיוון הקצה; מהדקים את הצדדים ליצירת משולש יציב; ממלאים את הקונוס בכף גדושה מלית ומהדקים את הפתח.
מטגנים ומגישים:
5
מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמוסות 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.
6
מגישים חם עם יוגורט או סלט מיוגורט, מלפפונים וכוסברה.
גיוון: לגרסה טבעונית אפשר להחליף את החמאה בשמן.