מתכון

סמוסה

יש לסמוסה גם גרסה בשרית, אבל הגרסה הכי פופולרית היא דווקא הצמחונית עם חומוס, אפונה ותפוחי אדמה

18,674 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סמוסה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף
סמוסה. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

הקיפול נראה בתחילה מסובך, אבל ברגע שמבינים את העיקרון, זה קלי קלות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לטיגון:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה לבצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית:

2

ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה.

3

מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

ממלאים ומעצבים:

4

מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 2 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס”מ. מקפלים כל עיגול בצק לפי התמונות: תחילה מקפלים לשניים; לאחר מכן מקפלים את השליש התחתון פנימה וממשיכים לקפל לכיוון הקצה; מהדקים את הצדדים ליצירת משולש יציב; ממלאים את הקונוס בכף גדושה מלית ומהדקים את הפתח.

מטגנים ומגישים:

5

מחממים שמן עמוק ומטגנים את הסמוסות 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

6

מגישים חם עם יוגורט או סלט מיוגורט, מלפפונים וכוסברה.

גיוון: לגרסה טבעונית אפשר להחליף את החמאה בשמן.