מתכון

ספינג' מלוח

גרסה קצת אחרת של הקינוח המרוקאי המושחת והאהוב - ספינג' בגרסה מלוחה המוגש לצד פסטו כוסברה שקדים

1,958 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ספינג' מלוח של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
ספינג' מלוח של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו כוסברה

אופן ההכנה

לפסטו כוסברה

1

שמים את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית.

2

מזלפים בעדינות את שמן הזית ומערבבים לקבלת ממרח. בודקים טעמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר.

לספינג' המלוח

3

מערבבים ידנית את כל החומרים בקערה (ניתן לערבב במיקסר עם וו גיטרה). הבצק שיתקבל יהיה רטוב מאוד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.

4

לאחר שעה טופחים על הבצק בעדינות להורדת הנפח, לשים פעם אחת, מכסים שוב בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות, לתפיחה שנייה.

5

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ל-160 מעלות. בידיים רטובות, קורצים חתיכה בגודל הרצוי. יוצרים חור באמצעה עם האצבע ומניחים בשמן החם. מטגנים כל צד כ-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

להגשה

6

מוציאים אל מגש מרופד בנייר סופג. מחכים כ- 30 שניות שהשמן העודף ייספג ומגישים יחד עם הפסטו כוסברה