מתכון

ספינג' – סופגניות מרוקאיות

מתכון פשוט להכנת הסופגניות המרוקאיות המפורסמות

12,657 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
טיגון ספינג'
טיגון ספינג'

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והשמרים המותססים.

2

מערבבים היטב ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק רך, דביק מאוד אבל לא נוזלי. את המלח מוסיפים תוך כדי הלישה. לשים ביד בחבטות, תוך כדי הרמת הבצק מלמטה בכל פעם, לפחות 5 דקות ברציפות.

3

מכסים היטב להתפחה. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מוציאים ממנו את בועות האוויר על ידי לישה נוספת, וקורצים ביד כדורים מהבצק (בקוטר של כ-4 ס"מ). מניחים את הכדורים על מגש משומן, מכסים ומתפיחים שוב.

4

לאחר שהכדורים תפחו מכינים 2 מחבתות: לאחת יוצקים מעט מאוד שמן ולשנייה יוצקים שמן בגובה של ½1 ס"מ. מחממים היטב את שתי המחבתות ומכינים קערית שמן קטנה לשימון.

5

לוקחים בידיים משומנות כדור אחד, יוצרים בו חור ומרחיבים אותו ליצירת "טבעת" עם חור גדול באמצע. מניחים את הטבעת במחבת הראשונה עם מעט השמן רק כדי לקבע את צורתה, ולאחר דקה מעבירים אותה במזלג אל המחבת השנייה. תוך כדי טיגון מרטיבים את הספינג' מלמעלה בשמן הרותח באמצעות כף. רק כשהצד התחתון שחום דיו, הופכים לצד השני. ממשיכים עם שאר הכדורים באותו אופן.

6

מוציאים את הספינג' לקערה עם נייר סופג. בוזקים אבקת סוכר או יוצקים מעט דבש. מגישים חם.