מתכון

ספינג'

תוך פחות משעה עבודה מתקבלת המנה האולטימטיבית לחנוכה - ספינג' מרוקאי כהלכתו

4,272 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ספינג' מרוקאי מתוק של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
ספינג' מרוקאי מתוק של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים ידנית את כל החומרים מלבד הסוכר בקערה (ניתן לערבב במיקסר עם וו גיטרה). הבצק שיתקבל יהיה רטוב מאוד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעה, עד להכפלת הנפח.

2

לאחר שעה טופחים על הבצק בעדינות להוצאת בועות האוויר, לשים פעם אחת, מכסים שוב בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות, לתפיחה שנייה.

3

מחממים שמן בסיר רחב ועמוק ל-160 מעלות. בידיים רטובות קורצים מהבצק חתיכה בגודל הרצוי. יוצרים חור באמצעה עם האצבע ומניחים בשמן החם. מטגנים כל צד כ-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

להגשה

4

מוציאים אל מגש מרופד בנייר סופג. מחכים כ-30 שניות שהשמן העודף ייספג ומגלגלים בסוכר. מגישים חם.