המדריך של קרין גורן לספינג' המושלם
גיוון: לספינג' מלוחים, כמו שאמא שלי אוהבת, משמיטים את הסוכר לגמרי, ומכפילים את כמות המלח ל-20 גרם (1 כף גדושה).
סירופ סוכר לטבילה: מחממים בסיר על להבה בינונית 2 כוסות מים ו-2 כוסות סוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מיד מפסיקים לערבב, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים מיד 3-2 טיפות מיץ לימון. מצננים טיפה, וטובלים את הספינג' החם לרגע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון עמוק:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מנפים קמח למיקסר עם וו לישה. ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים. מוסיפים לקמח יחד עם יתרת המים וסוכר.
2
לשים רק עד לקבלת בצק, ואז מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד. אפשר להחליף את וו הלישה בוו גיטרה, כדי להקל למיקסר על החיים. הבצק יתקבל נוזלי, וזה בסדר.
3
מכסים בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (למשל, בתנור מחומם ל-40 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית). מערבבים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח.
4
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן בצק בידיים משומנות, יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז ומרחיבים אותו מעט (לקוטר של 4-3 ס"מ). מניחים בזהירות בשמן החם. ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן), תוך כדי השגחה על אלה המיטגנים כבר.
5
מטגנים עד להזהבה והופכים-מטגנים גם את הצד השני להזהבה (כ-2 דקות מכל צד). מוציאים את הספינג' לנייר סופג למשך דקה. מיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים, לציפוי. מגישים מיד.