את הסקיאצ’טה (Schiacciata) היכרתי מהסיפורים של אמא שלי, שזכרה איך הבקרים של סוף ספטמבר בפירנצה היו אפופים ניחוחות מתוקים, ובדרך לבית הספר צעדו ילדים ובידיהם מאפה שטוח משובץ פניני ענבים אדומים.
חומרים לפוקאצ’ה (סקיאצ’טה) אחת גדולה ( 30×20 ס”מ)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
1
שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים לבצק ולשים כ- 10 דקות לבצק גמיש.
2
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי להכפלת הנפח.
3
משמנים את התבנית. מחלקים את הבצק לשניים וחלק אחד מותחים ומשטחים כך שיכסה את כל התבנית. מפזרים על הבצק מחצית מכמות הענבים ולוחצים אותם בעדינות לתוך הבצק. מפזרים מעל חצי מכמות הסוכר.
4
מרדדים את החלק השני של הבצק לגודל התבנית ומניחים על הענבים. מפזרים מעל את יתרת הענבים ולוחצים אותם בעדינות לתוך הבצק, כך שייצרו בו גומות. מפזרים את יתרת הסוכר.
5
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
6
מחממים תנור ל-190 מעלות.
7
אופים כ-45 דקות עד שפני המאפה מזהיבים והענבים מצטמקים.
8
חותכים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים חם או פושר. לא מומלץ לשמור.