מתכון

סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש

מנה עיקרית של דג סרגוס שלם. לאחר שמכניסים לתנור מוסיפים עשבי תיבול ומגישים חם

2,362 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין
סרגוס שלם בתנור עם ירקות שורש של שף עלאא מוסא. צילום: יפית בשבקין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

לירקות

1

אופים את ירקות השורש השטופים בתנור עם מלח, פלפל לבן ותימין בחום של 180 מעלות עד שהם רכים לגמרי.

לדג

2

מחממים מחבת עם שמן תירס ו"סוגרים" את הדג משני הצדדים (טיגון מהיר).

לאפייה

3

מניחים את הדג על תבנית אפייה, יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון, מסדרים את הירקות ליד הדג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.

להגשה

4

מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ליד, מקשטים בשמיר קצוץ ומגישים מיד.